Chocoladekoekjes

Het beste chocoladekoekjes recept 🙂 Heerlijk om vers uit de oven te eten, als de koekjes nog warm zijn. Verder is het ook niet moeilijk om te maken. Dit chocoladekoekjes recept is voor 12 koekjes en kost ongeveer 30 minuten om te maken.

Chocoladekoekjes ingrediënten

chocoladekoekjes receptWat heb je nodig voor chocoladekoekjes? Extra toelichting: de pure chocolade kan dus gewoon een reep zijn. Voor 12 koekjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 100 gram pure chocolade, in kleine stukjes gebroken (echt hele kleine stukjes)
  • 50 gram basterd suiker (oftewel: bruine suiker)
  • 50 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • een halve theelepel kaneel

Bereiding van de chocoladekoekjes

Er zijn vijf stappen om heerlijke chocoladekoekjes te maken! Breek ter voorbereiding de chocolade alvast in kleinere stukjes en zet alle ingrediënten klaar.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Pak een keukenmachine en gooi daar de suiker en de boter in. Maak er een geheel van
  3. Voeg nu de bloem, de bakpoeder en de cacaopoeder toe. Mix het weer tot een geheel
  4. Voeg de chocolade toe. Snijd het in kleine ‘kruimels’, en kneed het in het mengsel van stap 3
  5. Kneed de bal tot een platte staaf, en verdeel dit in twaalf stukjes die je weer in 12 losse ‘ballen’ kneed, die je vervolgens kunt plat slaan
  6. Nu kan het de oven in. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak het voor 8 tot 10 minuten
  7. Laat de koekjes twee minuten afkoelen, en je kunt ze nu opeten 🙂 Eet smakelijk!

Variatie

Je kunt ook nog wat variëren met dit chocoladekoekjes recept. Zo kun je in plaats van pure chocolade, witte chocolade gebruiken. Deze versie is dan ook te zien op de afbeelding. Ook kun je de chocoladestukjes wat grover maken, dan zie je ze echt uit de koekjes steken. Dat is natuurlijk ook een heerlijke variatie 😀

Leave a Reply