Draadjesvlees

Draadjesvlees. Typisch Hollands natuurlijk, maar ook o zo lekker en niet onbelangrijk: heel gezond! Het enige nadeel is dat het lang duurt om te maken. Maar zoals bij veel lekkere dingen ben je er iets langer mee bezig. So be it, het resultaat is wel om van te smullen! Dit draadjesvlees recept is voor 4 personen, en de bereidingstijd is 3 uur. Met  sudderen inbegrepen.

Ingrediënten draadjesvlees recept

  • draadjesvlees800 gram riblappen of runderlappen
  • een blokje roomboter (gezout)
  • een half blokje runderbouillon
  • bloem (eventueel)
  • 3 kruidnagelen
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 grote uien, gesneden in ringen
  • 4 laurierblaadjes
  • zout en peper naar smaak

Keukenbenodigdheden

  • Koekenpan
  • Braadpan met deksel
  • Eventueel een zeef (stap 1)

Bereiding draadjesvlees

1. Bestrooi het vlees vooraf al met wat zout en peper, en eventueel wat bloem (kun je met een zeef doen).
2. Zet een koekenpan op het vuur en smelt de roomboter in deze koekenpan. Bak het vlees hierin kort bruin. Let op: NIET GAAR! Gewoon een beetje bruin van de buitenkant.
3. Pak een braadpan, stop het vlees hierin en zet het op een laag vuurtje met een laagje water erbij.
4. Als het goed is heb je nog wat vet over in de koekenpan. Bak hier de uien in. Doe in de koekenpan vervolgens het bouillonblokje, de azijn, de laurierblaadjes, de kruidnagels. Giet dit vervolgens over het vlees in de braadpan en doe de deksel erop. Vervolgens 2,5 tot 3 uur laten sudderen. Draadjesvlees is gaar als je het met een vork uit elkaar kunt trekken zodat er draadjes uit komen.

Opdienen met..?

Draadjesvlees kun je natuurlijk niet als hoofdgerecht eten. Er moet natuurlijk iets bij. Sperziebonen met aardappelen is een goede, of bloemkool erbij is ook erg lekker. Overigens kun je het vlees ook een stuk langer laten braden (4/5 uur) zodat het bijna uit elkaar valt, dan is het een goede saus over bijvoorbeeld frietjes!  Dit hebben wij van Receptenwoordenboek nooit geprobeerd. Jij wel? Laat ons weten hoe het was!

Leave a Reply