Gestoofde venkel (salade)

Venkel is een product wat snel vergeten wordt, maar erg smaakvol en gezond is. Daarbij heeft venkel een luxueus en culinair karakter. Het is een ideaal, maar makkelijk product om gasten mee te imponeren! Door de venkel te stoven blijven alle vitamines en smaken behouden, wat dit een ideaal gerecht maakt die aansluit bij een gezond eetpatroon. Gestoofde venkel is van nature ook lekker zoet, de kinderen zullen er dol op zijn. Dit recept voor een salade met gestoofde venkel is een flink bijgerecht voor 4 personen. Het duurt ongeveer 45 minuten.

Benodigdheden voor de gestoofde venkel salade

  • 1/8 liter kraanwater
  • 1/4 kippenbouillontablet
  • Twee knollen venkel
  • Twee eetlepels olijfolie
  • 50 gram Pecorino
  • Plakje parmaham
  • Half bolletje buffelmozzarella
  • Paprika
  • Courgette
  • Handje champignons
  • Krop sla
  • Flesje balsamicoazijn

gestoofde venkel bereidenBereidingswijze salade met gestoofde venkel:

1. Voeg als eerste het bouillontablet aan het water toe en breng dit geheel aan de kook. Snijd, terwijl het water gaat koken, de venkel alvast in dunne plakjes. Verhit de olie in een wok en voeg de plakjes venkel toe. De venkel dient 5 minuten op middelhoog vuur gebakken te worden.
2. Neem vervolgens de bouillon en voeg dit toe aan de venkel, als dit een enigszins geglaceerd is. Zet het vuur op de laagste stand en laat het gedurende 10 minuten stoven met de deksel op de pan.
3. Snijd de krop sla in kleine stukken en verdeel dit over een bord. Gril plakjes courgette, plakjes champignon, reepjes paprika in een grillpan totdat de groenten een grillafdruk hebben. Verspreid de groenten ook over het bedje van sla.
4. Snijd het halve bolletje mozzarella in mooie plakken en leg deze over de salade, samen met de parmaham. Tenslotte moet de salade besprenkelt worden met wat balsamicoazijn en afgewerkt worden met wat zout en peper. Leg de venkelstukjes tenslotte bovenaan en versier dit met wat geschaafde Pecorino.

Door het gebruik van zeer uiteenlopende producten en soorten groenten, worden simpele salades naar een hoger niveau gebracht. Een tip: wijn is een goede combinatie met deze frisse gestoofde venkel salade.

Leave a Reply