Nasi Goreng

nasi gorengNasi Goreng is een simpel recept. Echt ideaal voor op een donderdagavond als je weinig tijd hebt! Bijkomend voordeel is dat je er een grote pan van kunt maken, zonder dat het ook echt veel werk is! De ingrediënten voor dit nasi goreng recept zijn genoeg voor 4 tot 6 personen, en is in ongeveer 20 tot 25 minuten klaar!

Ben je bijvoorbeeld met drie eters, ga dan niet minder ingrediënten gebruiken. Op deze manier heb je een extra grote pan zodat je het later in de week nog een keer kan eten. Dat scheelt weer koken 😉 Je zou eventueel nog wat vlees (varkensvlees is aangeraden) toe kunnen voegen. In dat geval wordt het ook machtiger, dus houd daar rekening mee met het aantal eters.

Ingrediënten van nasi goreng

  • 300 gram basmati rijst
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 50 gram taugé
  • 100 gram erwten (uit de diepvries kan)
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel laos
  • anderhalve theelepel kurkuma
  • een flesje ketjap en een pot sambal op tafel voor de smaak
  • zout naar smaak
  • olijfolie om het iets smeuïger te maken (dat maakt het wel weer ongezonder)
  • eventueel nog kipfilet of varkensreepjes (50 gram per persoon)

Bereiding nasi goreng

De nasi goreng is dus heel simpel te maken.

1. Kook eerst de rijst. Je kunt 5 minuten voordat het klaar is alvast beginnen met stap 2.
2. De ui kun je nu in kleine stukjes snijden (snipperen). De prei kan gewassen worden en in ringen worden gesneden.
3. Als je kipfilet / varkensreepjes erbij doet, dan kun je deze nu in stukjes snijden en goudbruin (zeker in het geval van kip) bakken.
4. Gooi deze twee ingrediënten alvast in de wokpan met wat olie en ‘fruit’ het geheel.
5. Snijd alvast de paprika in stukjes, wacht met toevoegen!
6. Na 4/5 minuten fruiten kun je de specerijen 30 seconden erin doen. Dit zorgt ervoor dat de echte nasi goreng smaken goed vrijkomen.
7. Gooi nu de paprika erbij.
8. De erwten en de taugé kunnen erbij. Hussel het geheel door elkaar heen gedurende 2 minuten.
9. De gekookte rijst kan nu in de grote pan (niet in 1 keer). Roer alles door elkaar heen en laat het nog even pruttelen.
10. De sambal / ketjap / zout kan eroverheen, maar je kunt iedereen dit ook naar wens aan tafel laten doen.
11. De nasi goreng kan gegeten worden, eet smakelijk!

Tips

  • Eventueel kun je er kroepoek bij de nasi goreng serveren! Heerlijk als afwisseling.
  • Ga je er kip bij doen? Dan kun je dit met een schaar ook gewoon in stukjes knippen. Dit gaat veel sneller dan snijden!
  • Je kunt ook een deel van de ingrediënten van de nasi goreng behalve de rijst en de kip invriezen. Zo hoef je een volgende keer alleen rijst te koken en kip te maken. Dat scheelt natuurlijk weer tijd!
  • Eventueel kun je ook nog wat worteltjes toevoegen! Wel in stukjes snijden natuurlijk.

Leave a Reply