Stamppot boerenkool met worst recept

Dit stamppot boerenkool met worst recept is heerlijk Hollands! Makkelijk klaar te maken en nog lekker ook! In minder dan een halfuur heb je een heerlijk voedzaam traditioneel gerecht op tafel: stamppot boerenkool met worst! 4 personen.

Ingrediënten voor stamppot boerenkool met worst recept

  • 1,5 kilogram kruimige aardappelen
  • 600 gram boerenkool
  • een gelderse rookworst
  • 100 milliliter melk
  • 50 gram boter
  • Optioneel: 3 eetlepels honingmosterd
  • Optioneel: 150 gram gemalen kaas
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding van stamppot boerenkool met worst

stamppot boerenkool met worst recept1. Schil de aardappelen, snijd ze in kleinere stukjes van gelijke grootte.
2. Haal de boerenkool uit het zakje of, als je verse boerenkool hebt, haal de stronken er vanaf en was de rest.
3. Kook de aardappelen en de boerenkool in een laagje water gaar. Dit duurt circa 20 minuten.
4. Verwarm in de tussentijd de melk en de boter in een klein steelpannetje.
5. Je kunt ook alvast de rookworst verwarmen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Zijn de aardappelen en boerenkool gaar? Schenk de melk/boter erbij en maak er puree van.
7. 3 eetlepels honingmosterd toevoegen, en peper en zout naar smaak.
8. De stamppot boerenkool met worst is klaar om geserveerd te worden!

Tip: Voeg 150 gram gemalen kaas door de stamppot boerenkool met worst heen. Het wordt dan een iets stevigere stamppot, zoals op de afbeelding te zien is.

Leave a Reply