Andijvie koken

andijvie kokenAndijvie is een typisch Nederlandse groente. Als je gewoon iets simpels en gezonds wil klaarmaken, dan kun je het beste aardappels, groente en vlees eten. Andijvie kan prima als groente! Het is simpel klaar te maken en boordevol vitaminen! Andijvie koken is bovendien erg makkelijk! Het goedkoopst is het om gewoon een krop andijvie te kopen. Voorverpakte andijvie is eigenlijk onnodig duur, je bespaart jezelf zo een euro voor 2 minuten werk: de andijvie wassen en in stukjes ‘scheuren’. Dit andijvie recept is voor 4 personen. De bereiding duurt ongeveer 20 minuten. Let op: dit andijvie recept is alleen voor andijvie! Als je ernaast aardappelen wilt koken, of wat vlees wilt maken, dan moet je dat even tussendoor doen.

Ingrediënten en benodigdheden voor andijvie koken

  • 1 kilo andijvie. Dit kan een krop zijn, het kan ook voorverpakt zijn
  • een snufje zout
  • een grote pan

Andijvie koken, de bereiding

1. Breng direct een pan met water aan de kook
2. Als je een krop hebt: haal de buitenste bladeren eraf. Scheur de rest gewoon in kleinere stukjes
3. Was de andijvie even.
4. Je kunt nu de andijvie koken. Verwarm de pan en tel vanaf het moment dat het water kookt 14 minuten
5. Laat alles goed uitlekken, en serveer de andijvie met wat vlees en wat aardappelen of rijst

INGREDIËNTEN en bereidingswijze Andijvie saus

Wil je ook nog een sausje over de andijvie doen? Wat heb je voor zo’n andijvie sausje nodig? Hieronder de ingrediënten en de bereidingswijze van zo’n andijvie saus!

  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • Een flinke soeplepel bloem
  • melk naar behoefte
  • nootmuskaat

1. Zet een pannetje voor de andijvie saus op een laag vuur. Laat hierin de margarine smelten
2. Haal het pannetje van het vuur af, voeg de bloem in een keer toe. Roer totdat het een homogene massa is
3. Zet het weer op een klein vlammetje, melk in kleine scheutjes toevoegen en roer totdat er geen klontjes meer zijn
4. Nootmuskaat naar behoefte

Andijvie koken hoe lang?

Dat was een echte Hollandse pot! Andijvie koken hoeft niet 20 minuten, 10 minuten is weer te kort. Mijn moeder zei altijd: 14 minuten. Dit gaat eigenlijk altijd goed. Dus als jij je afvraagt: andijvie koken.. hoe lang moet dat ongeveer? – dan is het antwoord: 14 minuten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *