Appel-jachtschotel

In het winterse seizoen kan een jachtschotel zeker niet ontbreken op de menukaart. Samen met familie en vrienden, lekker bij de openhaard met een bordje warme jachtschotel. Door het toevoegen van de appel, krijgt het geheel een fris accent waardoor het wat minder zwaar op de maag komt te liggen.

Ingrediënten van de appel jachtschotel

  • 800 gram aardappelen
  • Een prei
  • Twee uien
  • 250 gram champignons
  • Een pondje rundergehakt
  • Boter
  • Een eetlepel worcestershiresauce
  • 2 theelepels tijm
  • Een blikje tomatenpuree
  • 4 appels
  • 50 ml melk
  • Zout en peper

Bereidingswijze van de appel jachtschotel

  1. Begin met het schillen van de aardappels en laat ze net niet gaar koken, de aardappels garen in de oven namelijk nog even verder. Voeg tijdens het koken wat zout aan het water toe voor meer smaak. Snijd vervolgens de prei in ringen, de ui in snippers en de champignons in plakjes.
  2. Rul het rundergehakt in een wokpan en voeg hier als het gehakt bruin is, de prei, ui en champignons aan toe. Laat alle toegevoegde ingrediënten nog even meebakken, om de gehakt een juiste smaak te geven. Voeg tenslotte de worcestershiresauce, tijm en tomatenpuree toe.
  3. Giet de aardappels af en stamp of mix deze fijn met wat melk en boter. Breng het op smaak met zout en peper. Schil twee appels en snijd deze in kleine stukjes, waarna je dit toevoegt  aan de aardappelpuree.
  4. Vet de ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Schep hier de aardappelpuree overheen en bekleed het geheel met ringen van de overgebleven appels. Bak het geheel bruin in een voorverwarmde oven op 200 graden, in ongeveer 25 minuten.

Geniet van dit winterse gerecht, dat binnen een kleine drie kwartier bij jou op tafel staat. De porties kunnen worden aangepast voor de kleine eters, zo kan iedereen meegenieten van dit heerlijke gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *