Appeltaart recept

apple pieDe beroemde Hollandse appeltaart! Een heerlijk stukje Nederlandse cultuur, maar er zijn zoveel recepten voor. Gelukkig, het beste appeltaart recept heb je zojuist gevonden! Appeltaart maak je alleen niet zomaar, daar heb je wel drie kwartier bereidingstijd voor nodig, en dan nog anderhalf uur in de oven. Dit recept is voor 10 stukjes appeltaart.

Ingrediënten appeltaart

  • 11 zoete appels, bij voorkeur jonagold.
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram boter
  • 125 gram margarine
  • 200 gram suiker
  • een zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kaneel

Behalve dit heb je ook nog een deegroller nodig, een beslagkom, een mixer, een appelboor is handig, en een springvorm. Doorsnede 28 centimeter.

Bereiding van dit Appeltaart recept

1. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Verwijder de klokhuizen van de appels met een appelboor, als je die hebt. Snijd elf appels in vieren. Verwijder de klokhuizen. Schil de appels, om ze vervolgens in plakjes te snijden.
2. Pak een beslagkom. Gooi hier 125 gram boter in, alle margarine, alle suiker, het zakje vanillesuiker en een mespuntje zout. Pak de mixer (automatisch of niet), en mix alles totdat het een geheel is geworden.
3. Voeg ook het ei toe. Weer mixen totdat het ei is opgenomen in het beslag.
4. Nu al het zelfrijzend bakmeel. Mixen. Zelfde verhaal. Maar mix het nu wel extra goed.
5. Scheid het deeg in twee delen, ene deel in de springvorm. Smeer het beslag goed uit over de bodem en de randen. Je mag geen stukje springvorm meer zien, alles moet bedekt zijn. De helft van het deeg houd je apart.
6. De helft van de appels kan in de springvorm, en doe er een eetlepel kaneel bij. Gewoon strooien. Dan de andere helft van de appels erin, en bestrooi ook nu alles met nog een eetlepel kaneel.
7. Rol de rest van het deeg met een deegroller uit. De lap deeg moet ongeveer een halve centimeter dik zijn. Hier snijd je 8 lange stroken uit van anderhalve centimeter breed. Ook nog 1 lange strook voor de rand van de springvorm, voor later.appeltaart bakken
8. Leg de stroken van deeg in de vorm van een ruit over de appelvulling heen. De lange strook langs de rand van de springvorm.
9. Klop het overgebleven ei los en bestrijk met een kwastje de deegstroken en deegrand met het vloeibare ei.
10. Laat de taart anderhalf uur in het midden van de oven goudbruin worden.
11. Als de taart voor je gevoel te snel bruin wordt, kun je de oven op een iets lagere stand zetten. 20 graden lager of zo.
12. Dat was het appeltaart recept! Je kunt de appeltaart nu een dag in de koelkast zetten, mocht dat noodzakelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *