Aspergesalade met zalm

Als het aspergeseizoen is begonnen, koopt iedereen massaal asperges in. De meeste mensen maken aspergesoep, of ze gaan direct asperges koken en eten ze zo op. Zonde, als je bedenkt wat voor lekkere dingen je nog meer van asperges kunt maken.. Zoals deze aspergesalade met zalm! 8 porties, en klaar in ongeveer 20 minuten!

Ingrediënten voor de aspergesalade met zalm

  • 500 gram verse groene asperges, gesneden in stukjes van ongeveer 2-3 centimeter. Schillen hoeft niet.
  • een half theekopje pecannoten, in kleinere stukjes gebroken.
  • 2 kroppen sla, gescheurd en gewassen
  • een half kopje doperwten
  • 250 gram gerookte zalm, ook weer geknipt in stukjes van 2-3 centimeter.
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • zout en peper naar smaak

Bereiding van de aspergesalade met zalm

1. aspergesalade met zalmLeg alle ingrediënten klaar, zoals beschreven hierboven. Dus de zalm kun je al knippen, de sla kun je alvast wassen en in kleinere stukjes scheuren. De asperges moeten nog even heel blijven.
2.  Pak een pan om de asperges in te koken, gooi de asperges erin en kook ze voor ongeveer 5 – 10 minuten. Ze moeten net gaar zijn. Laat het water eruit lekken, en zet de asperges even apart. Het water kun je weggooien. Snijd ze in kleine stukjes van 2-3 centimeter.
3. Doe de pecannoten in een koekenpan. Kook ze voor 5 minuutjes tot ze licht geroosterd zijn.
4. Pak nu een grote slabak, en doe de asperges erin, de pecannoten, de sla, de doperwten en de zalm.
5. In een aparte bakje kun je de olijfolie, de mosterd, de zout en de peper mengen. Is het niet vloeibaar genoeg? Doe er dan nog een beetje olijfolie bij. Dit kun je over de aspergesalade heen gieten.
6. De aspergesalade met zalm is klaar, je kunt het nu opdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *