Aspergesoep is een heerlijk gerecht, dat eigenlijk alleen kan worden gegeten in het aspergeseizoen, wat van midden april tot midden juni loopt. Daarbuiten zijn asperges heel duur omdat ze moeten worden geïmporteerd. Daarom eet men in de maanden in het aspergeseizoen relatief veel asperges, omdat asperge gerechten gewoon heel lekker zijn 🙂 Bovendien kun je ze een paar maanden later natuurlijk niet meer eten. Je kunt de aspergesoep natuurlijk wel invriezen zodat je ook aspergesoep kunt eten buiten het aspergeseizoen! Er zijn veel recepten met aspergesoep, maar dit is het lekkerste aspergesoep recept! 🙂
Dit aspergesoep recept is voor 4 personen, en is klaar in 30 minuten!
Ingrediënten Aspergesoep
- 750 milliliter water
- 500 gram geschilde witte asperges, gesneden in fijne stukjes
- 125 milliliter slagroom
- 40 gram bloem
- 115 gram boter
- 1 eetlepel kippenbouillon
- 1 ei
- zout
- witte peper
- verse peterselie of bieslook
Bereiding van dit aspergesoep recept
1. Schil de asperges en snijd ze in kleine stukjes. En zet de rest van de ingrediënten even klaar.
2. Giet ondertussen de 750 milliliter water in een pan en breng het aan de kook.
3. Als het kookt, kun je de asperges erbij doen. Kook de asperges voor 15 minuten.
4. 15 minuten voorbij? Test of de asperges zacht zijn. Zoja, dan kun je de pan met asperges afgieten. Let op, bewaar het kookvocht!
5. Nu kun je een pan om de soep in te doen pakken, 40 gram boter of een scheutje olie erin (liever boter) en verhitten. Als de boter/olie heet is, kun je bloem toevoegen. Voortdurend roeren!
6. Beetje bij beetje het aspergevocht wat je hebt opgevangen, toevoegen. Ook de kippenbouillon kan erbij. Kook alles even.
7. Tussendoor heb je mooi tijd om het ei los te kloppen. Hetzelfde geldt voor de slagroom.
8. Het vuur van de soep kan nu lager, en roer het mengsel ei-slagroom door de soep. De soep mag nu niet meer koken, dit is belangrijk voor het ei
9. 75 gram boter in de soep laten smelten en peper en zout toevoegen naar smaak.
10. Je hebt zojuist een heerlijke aspergesoep gemaakt! Je kunt de asperges erdoor doen, en wat verse peterselie of bieslook er overheen strooien!