Brownies recept

Brownies, wie kent het nou niet. Als er een schaal ligt met koekjes, chocolaatjes en brownies, dan zijn de brownies vaak het eerste op. Heel lekker, maar o zo slecht voor je. Desondanks is het heus niet erg om een keertje brownies te eten. Dit brownies recept is voor 16 stuks, je bent er ongeveer 80 minuten mee bezig. Verder heb je bakpapier nodig en een ovenschaal. Ook een bakvorm is nodig

Ingrediënten brownies recept

  • 150 gram roomboter
  • 150 gram pure chocolade
  • 125 gram suiker
  • 125gram basterdsuiker (lichtbruin van kleur)
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een halve theelepel zout
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel boter en 1 eetlepel bloem, voor het invetten van de ovenschaal

Bereiding van brownies

brownies1. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius
2. Vet de bakvorm in met de boter, en bestrooi het met bloem.
3. Bakpapier op de bodem van de bakvorm doen.
4. Een pan met water op een laag vuur zetten, en zet er een kom bovenop. De onderkant van de kom mag het water niet raken! Breek de chocolade in kleine stukjes en gooi het in die kom, samen met de 150 gram roomboter. Als het goed is smelt de chocola nu, zonder te verbranden.
5. Als het helemaal gesmolten is, kan de kom van het vuur af en kun je de suiker, de basterdsuiker en het zakje vanillesuiker erbij doen. Roeren totdat het een geheel is geworden. Ook het bakmeel kan erdoor.
6. Mixen roeren en blijven mengen, als het weer een geheel is geworden dan kun je de eieren toevoegen, en ook dit moet een geheel worden.
7. Je kunt nu de brownie in de bakvorm doen. Dus giet het mengsel in de bakvorm (op het bakpapier). Vergeet het niet overal even hoog te maken, glad strijken dus.
8. Plaats het in het midden van de oven, en laat het daar 30 a 35 minuten staan op 175 graden.
9. Als je het uit de oven haalt moet het niet te smeuïg zijn, je moet het nu ongeveer 30 minuten laten afkoelen.
10. Je kunt hem uit de bakvorm halen. Bakpapier weghalen en nu kun je hem in 16 stukjes snijden (of meer als je kleinere stukjes wilt)!
11. De belangrijkste stap: eet smakelijk! Hopelijk vond je dit een goed brownie recept, vergeet niet een waardering achter te laten. Of nog beter: een reactie! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *