Gewokte bloemkool recept

gewokte bloemkool recept

Je kunt heel veel dingen wokken / roerbakken (dit is hetzelfde). Een goede wokpan is vaak niet goedkoop, maar wel een must in een keuken met gevarieerd eten. Dit is het gewokte bloemkool recept. Eigenlijk hoor je hier nog iets anders bij te eten. Bekijk de tip onderaan. Met iets anders erbij is het voor 4 personen, bereidingstijd voor dit gewokte bloemkool recept is ongeveer 20 minuten. Lees anders ook even de tip onderaan! En het stukje over bloemkool koken is ook handig!

Gewokte bloemkool ingrediënten

  • gewokte bloemkool recepteen beetje olie voor in de pan
  • 3-4 centimeter gemberwortel, geschild en geprakt
  • 1 teen knoflook in kleine stukjes gesneden
  • 2 gedroogde rode chilipepertjes, fijngesneden
  • 650 gram gewassen bloemkoolroosjes
  • 3 tomaten in kleinere partjes
  • 2  paprikas in kleine stukjes gesneden
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Je hebt qua keukenspullen een wokpan nodig

Voorbereiding

Leg alle ingrediënten zoals hierboven beschreven klaar, en maak ze ook zo klaar. Dus snijd de knoflook in kleine stukjes, de tomaten, de paprika en het chilipepertje. Was alvast de bloemkoolroosjes en prak de gemberwortel fijn.

Bereiding gewokte bloemkool recept

Je kunt nu beginnen met het klaarmaken van de gewokte bloemkool.
1. Pak de wokpan. Doe er een beetje olie in.
2. Als de wokpan heet is, na ongeveer 3-0 seconden, kun je de gember, knoflook en de chilipeper toevoegen. Wok dit voor circa 1 minuut.
3. Nu kunnen de bloemkoolroosjes erbij. Wok het geheel ongeveer 5 minuutjes.
4. Voeg nu de tomaten partjes en de paprikastukjes toe. Ook de 2 theelepels kerriepoeder kunnen erdoor. Dit geeft de gewokte bloemkool een net iets pittigere smaak.
5. Wok het geheel voor nog ongeveer 7 minuten.
6. De gewokte bloemkool is nu klaar! Snel he!

Tip: aangezien dit gewokte bloemkool recept alleen de groente betreft, is het lekker om er een visje naast te eten. Het lekkerste is dan wel een kabeljauw! En een beetje rijst met jus of aardappelen met jus. Hoeveel rijst / aardappelen? Dit ligt puur aan of jullie grote eters zijn of niet! En als er rijst / aardappelen overblijft is het niet erg, dat kun je altijd nog wel bewaren!

Bloemkool koken

Sommigen vinden het lekkerder als er iets minder lang gewokt wordt, en als de bloemkool van tevoren gekookt wordt. Dan is de bloemkool net wat knapperiger. Bloemkool koken is heel makkelijk, in ongeveer 12 minuten. Gewoon een klein laagje water, en dan met een zacht vuurtje laten koken. Vergeet niet de bloemkool in middelmatige roosjes te snijden. Als je de roosjes in tweeën splitst, dan heb je een goede grootte. Belangrijk: zorg ervoor dat de stukjes bij het bloemkool koken ongeveer even groot zijn!

Was het lekker? Laat dan even een reactie achter, dat vinden wij ook leuk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *