Groene asperges uit de oven

groene asperges met champignons en sesamzaad uit de oven2

Groene asperges. Buiten het seizoen verschrikkelijk duur, maar in mei ineens goed betaalbaar. Waarom zou je dan niet lekker deze groene asperges uit de oven met sesamzaad en paddestoelen eten? Een lekker ovenrecept voor 4 personen, het duurt totaal iets langer dan 20 minuten.

INGREDIËNTEN groene asperges met sesamzaad en paddestoelen uit de oven

  • groene asperges met champignons en sesamzaad uit de oven450 gram groene asperges, ongeveer 2 bundels. Schoongemaakt en de eindjes eraf. Niet in stukjes snijden!
  • 6-8 middelmatig grote shiitake paddestoelen, schoongemaakt en de kopjes van de steeltjes eraf.
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel witte sesam zaden
  • 1 theelepel zwarte sesam zaden
  • zout en peper naar smaak

Bereiding van groene asperges met sesamzaad en paddestoelen uit de oven

1. Verhit de oven naar 200 graden celsius.
2. Maak eerst alle ingrediënten klaar, en zet ze ook allemaal klaar in een hoekje in de keuken zodat je er makkelijk bij kan.
3. Verdeel de asperges en champignons over een bakplaat van de oven. Een enkele laag, het zou dus kunnen dat je meerdere bakplaten nodig hebt. groene asperges met champignons en sesamzaad uit de oven2
4. Verdeeld? Besprenkel het met sesamolie. Alles met bedekt zijn met evenveel sesamolie, dus schud even met de bakplaat zodat alle kanten van de asperges bedekt zijn met sesamolie.
5. Bestrooi het geheel met een klein beetje zout en peper.
6. Zet de bakplaat in de oven en bak het (nadat het is voorverwarmd) voor 10 tot 12 minuten. Hoe weet je of het klaar is? De asperges moeten mooi zacht zijn.
7. Bestrooi alles met witte en zwarte sesamzaden.
8. Heerlijk, het is klaar! Eet smakelijk! Vergeet niet een waardering en nog beter, een reactie achter te laten voor dit recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *