Kip-kerrie salade met appel

Heb je volgende week visite over de vloer en wil je iets speciaals maken van de lunch? In dit geval zijn salades de ideale oplossing. Met salades kan je lekker variëren in smaken, daarbij zijn ze over het algemeen makkelijk te maken. Deze kip-kerriesalade kan van tevoren worden voorbereid en geeft een broodje een speciale en culinaire uitstraling. Bereidingstijd is na het afkoelen van de kip zo’n 25 minuten.

Benodigdheden voor deze kip-kerrie salade

  • Een stuk kipfilet
  • Een lente-/salade -uitje
  • Een eetlepel mayonaise
  • Een halve geschilde appel
  • Een theelepel kerriepoeder
  • Een theelepel gemberpoeder
  • Zout en peper naar smaak

kip-kerrie saladeBereidingswijze kip-kerrie salade met appel

1. Om te beginnen met de bereiding van deze kip-kerrie salade, dien je een ruime pan te vullen met water en hier een kleine hoeveelheid zout aan toe te voegen. Laat in deze pan de kipfilet gaar koken, waarna je het geheel vervolgens laat afkoelen.
2. Snijd de kipfilet na het afkoelen in stukjes of reepjes en snijd ook het uitje naar eigen inzicht in kleine stukjes. Rasp vervolgens de appel en leg de appelrasp op wat keukenpapier, wat je eveneens met wat keukenpapier of bijvoorbeeld een theedoek afdekt. Door het keukenpapier lichtjes aan te duwen op de appelrasp, wordt al het vocht aan de appel onttrokken.
3. Ten slotte dien je de kip, de uitjes, de appelrasp, een eetlepel mayonaise, de theelepel kerriepoeder en de theelepel gemberpoeder in een kom te mengen. Breng dit geheel naar eigen inzicht op smaak met wat zout en peper.
4. Voeg op het laatste moment nog wat peterselie toe aan de kip-kerrie salade. Eet smakelijk!

Serveer het geheel het liefst met een vers landbrood, om te zorgen voor een zo verfijnd mogelijke smaak. Snijd een dikke plak landbrood af en smeer hier een dikke laag kipkerrie-salade op. Om wat variatie in kleurgebruik aan te brengen, kan er bijvoorbeeld ook wat verse bieslook overheen gestrooid worden. Stukjes fruit als abrikoos of perzik kunnen worden toegevoegd aan de salade om het geheel nog wat te verrijken met zoetere elementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *