Koude pastasalade met gerookte zalm en komkommers

Hoewel we al een andere koude pastasalade met zalm op Receptenwoordenboek hebben staan, hebben we nu een heel andere versie van de pastasalade zalm. Het is een koude pastasalade met gerookte zalm en komkommers. Het maken van dit recept duurt ongeveer 2,5 uur, waarvan twintig minuutjes voorbereiding, 2 uur wachten (het is namelijk een koude pastasalade met gerookte zalm en komkommers, alles moet koud zijn) en een tien minuutjes bereiding. Het is goed voor 3 personen en is zeker niet makkelijk.

Koude pastasalade met zalm, zalmeitjes en komkommerIngrediënten van deze pastasalade met gerookte zalm en komkommers

 • 250 gram radiatore pasta, of bowtie pasta
 • 250 gram fijngesneden en gerookte zalm
 • 100 gram zalmeitjes
 • een kwart kopje gehakte bieslook
 • 1 grote geschilde komkommer
 • een half theekopje sjalotjes
 • twee teentjes fijngehakte knoflook
 • 2 eetlepels droge witte wijn
 • 1 theekopje zure room
 • 2 eetlepels slagroom
 • 1 eetlepel azijn
  1 eetlepel olijfolie
  1 eetlepel verse dille
  een kwart theelepel zout en een kwart eetlepel zwarte peper

Op de afbeelding  is de komkommer niet dun genoeg

Bereiding van de pastasalade

1. Schil de komkommer in dunne schijfjes en leg ze in een vergiet. Besprenkel ze met wat zout en laat het dertig minuten intrekken, maak het dan ‘schoon’ met een keukenrol.
2. Ondertussen kun je de sjalotjes en de knoflook voorbereiden zoals staat beschreven in de ingrediënten. Verhit daarna een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de sjalotjes toe, de knoflook toe en bak ze al roerend (2 minuten). Voeg in de koekenpan de wijn toe en kook het geheel tot het bijna verdampt is. Haal het van het vuur en laat het afkoelen.
3. Gooi in een kom (niet te klein, niet te groot) de zure room, slagroom, azijn, dille, zout en de peper. Voeg nu alles van stap 2 toe en klop het tot een geheel. Je hebt nu de dressing.
4. Gooi de pasta in een grote pan met gezout water. In deze pan kook je de pasta gaar. Spoel het (na het afgieten) af met koud water. Laat het goed uitlekken! Hierna kun je de dressing van stap 3 toevoegen aan de pasta. Dek het af met plastic of aluminiumfolie en laat het ongeveer 2 uur koud worden.
5. Als het goed is is de zalm kant en klaar, net als de zalmeitjes. Zorg ervoor dat de bieslook gehakt is en meng dit en de zalm/zalmeitjes met de inmiddels koude pastasalade. De zalmstukjes moeten overigens wel kleine stukjes zijn! Eventueel garneren met takjes dille.

Eet smakelijk! Deze pastasalade met zalm is heerlijk, maar nogmaals; niet voor de beginnende koker! Heb je deze pasta gemaakt en beviel het? Laat het hieronder weten! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *