Koude pastasalade met zalm

pastasalade zalm feta

Heb je niet zoveel zin om een warme maaltijd klaar te maken? Koude pastasalade met zalm is een echte aanrader, vooral bij wat warmer weer. Zalm staat aan de basis van deze verfrissende pastasalade, aangevuld met heerlijke groentes en kruiden. Met ons koude pastasalade met zalm recept kun je dit gerecht ook gemakkelijk zelf klaarmaken. Je hoeft geen expert in de keuken te zijn om met ons recept aan de slag te kunnen, het is voor een kok van elk niveau geschikt! In dit recept maken we een gerecht klaar voor 4 personen. De bereidingstijd is eigenlijk 25 minuten, maar kies je ervoor om de pasta echt koud te laten worden, dan is het wel 60 minuten.

Ingrediënten koude pastasalade met zalm

300 gram pasta (bijvoorbeeld penne)
150-200 gram feta
200 gram gerookte zalm
250 ml zure room
250 gram (kers)tomaatjes
2 stengels lente-ui
Halve komkommer
Kleine hoeveelheid olijfolie
2 theelepels Italiaanse kruiden
Dille

pasta salade zalm fetaBereiding van Koude pastasalade met zalm recept

1. Allereerst dien je de pasta die je hebt gekozen te koken zoals op de verpakking is aangegeven. De kooktijd is voor elke pastasoort weer anders, daarom is het belangrijk om even te kijken wat de kooktijd is van de paste die jij hebt gekozen. Het beste is eigenlijk om nu even ruim een half uur te wachten om het af te laten koelen. Eventueel in de koelkast.
2. Als je de pasta hebt gekookt kun je het in een grote kom doen, samen met een scheutje olijfolie. Roer de inhoud een korte tijd goed, zodat de pasta uiteindelijk niet gaat plakken.
3. Snijdt vervolgens de gerookte zalm in kleine reepjes. De feta dien je eigenlijk ook in blokjes te snijden, maar je kunt er ook voor kiezen deze kant-en-klaar te kopen in een supermarkt.
4. Halveer ook de kerstomaten, en snijd de lente-uien in ringetjes. Vergeet ook niet om de komkommer in kleine stukjes te snijden. Doe de zojuist gesneden ingrediënten allemaal in de kom met pasta.
5. Maak in een apart kommetje de zure room met Italiaanse keukenkruiden klaar, voeg dit vervolgens ook toe aan de pasta en roer alles goed door elkaar heen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *