Lasagne, een overheerlijke ovenschotel rechtstreeks uit de Italiaanse keuken. Een van de lekkerste Italiaanse gerechten, hier op receptenwoordenboek.nl! Het duurt iets minder dan een uur, inclusief oventijd (45 minuten), om lasagne te maken. Dit lasagne recept is voor 4 personen.
Ingrediënten voor lasagne
- 4 eetlepels boter of margarine
- 1 wortel (in blokjes)
- 1 selderiestengel (in blokjes)
- 1 ui (in blokjes)
- 125 gram rundergehakt
- 1 theelepel marjolein
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 3/4 kopje runderbouillon
- peper en zout, naar smaak
Ingrediënten voor de roomsaus
- 2 eetlepels boter of margarine
- 2 eetlepels bloem
- 1,5 kopje melk
- 6 peperkorrels
- 1 laurierblad
- 1 plak ui
- peterseliestengeltjes
Bereiding van het mengsel en de lasagnebladen
Verhit de boter of de olie in de pan (die moet overigens redelijk groot zijn) en voeg de stukjes ui, selderie en stukjes wortel toe. Bak deze combinatie net zolang tot het goudbruin is, en tot de ui gefruit is. Nu kan het gehakt erbij, bak het totdat het klaar is. Bloem erdoor, tomatenpuree erin, bouillon erbij en ook de marjolein en de peper/zout kan worden toegevoegd. Laat dit mengsel een kwartiertje op een laag vuur staan.
En jaaa, nu komt het. Er moet worden gemultitaskt. Ondertussen, terwijl het vleesmengsel dus opstaat, moet de lasagne 10 minuten worden gekookt. Is het klaar? Dan met koud water afspoelen en in de (inmiddels lege) pan laten.
Lasagne recept: de roomsaus
Doe de melk met peperkorrels, ui, laurier en peterselie in een steelpannetje. Verhit de melk totdat het nog net niet kookt. Haal het dan van het vuur, laat het vijf minuten afkoelen en zeef het, vang de melk op. De boter kan in een steelpan gesmolten worden. De bloem moet erdoor geroerd, en haal het na 30 seconden van het vuur. De melk weer in gedeelten toevoegen, voortdurend roeren. Drie minuten zachtjes door laten koken. Overigens, volgens ons lasagne recept wordt de roomsaus zelf gemaakt, je kunt dit ook kant en klaar kopen. Het is dan niet zo lekker als dit lasagne recept!
Eerst moet de ovenschaal nog een beetje worden ingevet. Dit is belangrijk, anders kan het aanbranden. Nu kun je de bodem bedekken met een laag lasagnebladen, hierna het vleesmengsel en daarna de roomsaus. Dan weer een laag lasagnebladen, en ga zo door totdat alles op is. Belangrijk, eindig met een laag lasagnebladen waarop de roomsaus wordt uitgegoten. Dan kan het in de oven totdat er een goudbruin korstje komt! Nadat het uit de oven komt kan er direct worden aangeschoven! Dat is het voordeel van dit lasagne recept! Eet smakelijk!
Andere websites over lasagne
Dit lasagne recept was het meest makkelijke recept voor lasagne. Er bestaan echter veel verschillende soorten lasagne, zoals lasagne met spinazie, of lasagne bolognese. Interessant? Lasagnerecepten.nl, daar staan ze allemaal op!
Of bekijk de lasagne startpagina!
Zonder twijfel het duidelijkste en lekkerste lasagne recept dat er is!