Pannenkoeken recept

pannenkoeken recept

Wil jij zelf ook graag net zo lekkere pannenkoeken maken als de Nederlandse pannenkoekenhuizen? Door ons pannenkoeken recept te volgen kun je, zonder over veel kookervaring te beschikken, gemakkelijk zelf pannenkoeken bereiden. Voordat je begint met ons pannenkoeken recept is het wel belangrijk dat je alle bovenstaande ingrediënten hebt verzameld. Met het bereiden van dit recept ben je ongeveer 30 minuten bezig, je kunt met de bovenstaande ingrediënten ongeveer 10 pannenkoeken maken. Wil je graag meer pannenkoeken maken? Dan dien je iets meer pannenkoekenmeel, melk en eieren te gebruiken.

Ingrediënten pannenkoeken

  • 250 gram pannenkoekenmeel of bloem
  • 500 milliliter melk
  • 2 á 3 eieren
  • Een beetje bakboter of olie

pannenkoekenBereiding van dit pannenkoeken recept

1. Allereerst dien je het pannenkoekenmeel (of bloem) en een snufje zout in een zeef te plaatsen, plaats hierbij de zeef wel boven een grotere kom. Tik zachtjes op de zeef, totdat al het pannenkoekenmeel in de kom ligt.
2. De 2 á 3 eieren dienen op de rand van de kom te worden getikt en vervolgens met 2 handen worden opgebroken. Het is belangrijk dat al het eigeel in de kom komt. Nadat je de eieren aan het geheel hebt toegevoegd, is het tijd om ook de melk in de kom te gieten. Je hebt nu alle ingrediënten die je nodig hebt voor het pannenkoeken recept in één kom zitten.
3. Klop vervolgens met de mixer de inhoud goed, zodat alle klontjes eruit zijn. Het is belangrijk dat het beslag vloeibaar is, voeg daarom wat extra melk toe als je merkt dat er toch nog teveel klonten aanwezig blijven. Voor het mixen van de ingrediënten kun je eventueel ook een staafmixer of blender gebruiken, daarmee kun je uiteindelijk veel luchtiger beslag creëren.
4. Het is nu tijd om daadwerkelijk te beginnen met het bakken van de pannenkoeken. Wij raden je aan om een koekenpan met een antiaanbaklaag te gebruiken. Laat de pan vooraf heet worden op het vuur, voeg daarna bakboter toe. Het is niet nodig om veel bakboter te gebruiken. Giet met een lepel het beslag in de pan en beweeg de pan een aantal keer goed zodat de bodem bedekt is. Laat de pannenkoek bakken totdat het lichtbruin kleurt, draai de pannenkoek regelmatig om zodat je beide kanten goed bakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *