Pasta carbonara recept

pasta carbonara recept

Pasta carbonara behoort al enkele jaren tot een van de favoriete gerechten in de Nederlandse pastakeuken. Het grote voordeel van dit gerecht is dat je vrij weinig ingrediënten nodig hebt en dat het daarnaast ook nog een erg gemakkelijk klaar te maken is. Met ons pasta carbonara recept kun je zonder kookervaring dit gerecht al klaarmaken. Het pasta carbonara recept is voor 4 personen, indien je meer tafelgasten hebt, dan dien je de ingrediënten uit te breiden. In totaal ben je ongeveer 25 minuten bezig met het klaarmaken van deze pasta.

Ingrediënten pasta carbonara

  • 50 milliliter slagroom
  • Een (klein) bakje met reepjes ham (dit kun je ook kant-en-klaar in de supermarkt kopen)
  • 500 gram pasta penne (of eventueel een andere pastasoort, geheel naar eigen inzicht)
  • 3 eieren
  • 100 á 150 gram Parmezaanse kaas

pasta carbonaraBereiding pasta carbonara recept

1. Bak allereerst de reepjes ham in een losse pan, het is belangrijk dat de ham goed gebakken is om een optimaal resultaat te behalen. Nadat je de ham hebt gebakken, dien je ze nog even te laten uitlekken.
2. Tik met de eieren tegen de zijkant van een nieuw bakje en zorg dat al het eigeel in het bakje terechtkomt. Voeg daarna ook de slagroom en de Parmezaanse kaas in het bakje toe en mix het geheel goed. Voeg daarna ook de reepjes ham die je eerder hebt gebakken toe in dit bakje.
3. Laat de pasta goed koken, de kooktijd is voor elke pastasoort anders maar komt gemiddeld neer op ongeveer 8 minuten. Giet vervolgens de pasta af (eventueel met behulp van een zeef) en plaats de pasta daarna weer terug in de pan. Doe de saus die je zojuist gemaakt hebt bij de pasta en laat het vervolgens ongeveer 2 á 3 minuten warm worden. Blijven in deze tijd goed roeren, zodat de pasta niet gaat plakken.

De website pastacarbonara.nl gaat volledig over de pasta carbonara, inclusief tips en trucs. De site is onderdeel van receptenwoordenboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *