Pasta met pesto

pasta met pesto

Pasta behoort tot een van de lievelingsmaaltjes van de meeste Nederlanders, in de loop der jaren zijn er echter verschillende manieren gevonden om pasta te bereiden. Een favoriete manier voor het bereiden van pasta is paste met pesto. Uiteraard hebben wij voor jou een pasta met pesto recept gemaakt, je kunt aan de hand van dit recept 4 personen voorzien van een heerlijke maaltijd.

Het duurt ongeveer 20 minuten om het recept volledig te volgen, je hebt verder niet veel kookervaring nodig. Er zijn aardig wat ingrediënten nodig om de echte pasta met pesto te maken, maar uiteraard kun je altijd enkele ingrediënten naar eigen inzicht weglaten of vervangen.

Ingrediënten pasta met pesto

  • 400 gram Tagliatelle (of een andere pastasoort, naar eigen inzicht)
  • 4 zalmmoten
  • 1 ui
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 bakje champignons (in plakjes gesneden)
  • 1 half kippenbouillonblokje 
  • 1 courgette (in blokjes gesneden)
  • 1 dl. Kookroom (bijvoorbeeld van Blue Band)
  • Een halve beker crème fraiche
  • 4 eetlepels groene pesto
  • Zout en peper (hoeveelheid naar eigen inzicht)
  • Olijfolie

pasta pestoBereiding van dit Pasta met pesto recept

1. Vul een pan met water en laat hier het kippenbouillonblokje in vallen, laat hierin de pasta goed koken (de kooktijd is geheel afhankelijk van de soort pasta die je hebt gekozen, maar gemiddeld is dit ongeveer 8 á 9 minuten, kijk op de verpakking van de pasta).
2. Snijdt ondertussen de zalm (of eventueel kipfilet) in kleine blokjes en laat dit wokken in olijfolie. Als je ziet dat het vlees begint te verkleuren, dan kun je zout en peper toevoegen.
3. Plaats de knoflook en ui erbij en laat het rustig fruiten, de blokjes courgette moeten wokken. Voeg de champignons toe aan het geheel, net als de kookroom en de pesto.
4. Breng het geheel op smaak met extra zout en peper. Voeg vervolgens de ingrediënten toe aan te pasta die je hebt gekookt, het gerecht is nu compleet. Je hebt een heerlijke pasta met pesto gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *