Recept tiramisu

Tiramisu is een ideale afsluiter van een Italiaans dinerbuffet. Na bijvoorbeeld de krokante pizza’s en verse pasta’s zorgt tiramisu voor een culinair einde van de avond. De koffiesmaak en de romige mascarpone gaan hand in hand in dit gerecht. Het onderstaande recept is bedoelt voor meerdere personen, ideaal als je familie, vrienden of kennissen bijvoorbeeld blijven eten

Benodigdheden voor tiramisu

  • Bekertje slagroom (circa 250 ml)
  • 75 gram suiker
  • 4 eieren
  • Bakje mascarpone (circa 500 gram)
  • 5 eetlepels koffielikeur
  • 200 ml espresso
  • Pak lange vingers
  • 50 gram cacaopoeder

Bereidingswijze tiramisu

1. Klop de slagroom samen met wat suiker, totdat deze bijna stijf is. Splits in een andere kom de eieren. Mix de eierdooiers en de rest van de suiker tot een romig geheel, waarna je tenslotte de mascarpone toevoegt aan dit eierdooiermengsel. Spatel hierna de slagroom door het geheel, waarmee de substantie lekker luchtig blijft.
2. Meng de espresso en de likeur vervolgens door elkaar. Doop dan steeds een lange vinger hierdoorheen en leg deze in een ovenschaal. Zorg ervoor dat de doordrenkte kant van de lange vingers boven ligt. Zodra de onderkant van de ovenschaal gevuld is, kun je een laag mascarponemengsel over deze bodem uitstrijken. Herhaal dit proces van lange vingers en mascarpone nogmaals.
3. Laat de tiramisu tenminste zestig minuten in de koelkast staan, zodat deze helemaal kan opstijven. Vlak voor het opdienen dient de cacaopoeder met een zeefje over de tiramisu te worden uitgestrooid ter versiering.

Eigenlijk is tiramisu nog lekkerder als het al een dagje staat! Tijdens het wachten kunnen de koffiesmaken nog meer in de lange vingers trekken. Het is dus een handig gerecht doordat het van tevoren al kan worden voorbereid. Terwijl alle gasten lekker aan het natafelen zijn, kan jij je gasten vergezellen omdat het nagerecht al in de koelkast klaarligt om lekker van te smullen.

Bekijk meer tiramisu recepten op tiramisurecept.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *