Vietnamese loempia recept

Kant en klare loempia’s in de supermarkt of bij de chinees zijn niet zo lekker als wanneer je ze zelf maakt! Zelf loempia’s maken, ja welke dan? Vietnamese loempia’s natuurlijk! Bekijk en maak nu het originele Vietnamese loempia recept! Dit recept is voor 4 personen en kost 1:30 uur om te bereiden.

Ingrediënten oor dit Vietnamese loempia recept

  • 200 gram boter
  • 1 ui
  • 2 teentjes fijngemalen knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 125 milliliter bouillon (kippenbouillon is het beste)
  • 125 milliliter melk, halfvolle melk kan ook
  • 1 grote gebraden kip in stukjes zonder vel
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels tijm
  • zout en peper naar smaak
  • 2 licht geklopte eieren
  • 13 vellen filodeeg van 45 bij 25 centimeter

Bereiden van Vietnamese loempia’s

Om te beginnen, verwarm de lege oven voor op 220 graden celsius. Op deze manier kun je gelijk door. Doe een klein deel van de boter in een redelijk grote koekenpan. Fruit de ui in de pan, dit duurt ongeveer 10 minuten. Natuurlijk moet je ook zo nu en dan roeren. In de laatste minuut kun je de knoflook erbij doen. Gooi op het laatst de bloem erbij, en bak deze ook mee. Zet nu het vuur uit en giet de melk en de bouillon in de pan, dus met het ui/knoflook/bloem mengsel. Het is nu een soort saus geworden. Zet het vuur weer aan en laat het koken. Na een minuutje kan het vuur weer uit en dan kan de kip, de kaas, en wat zout en peper naar smaak toegevoegd worden.

vietnamese loempia receptLaat dit alles voor een paar minuutjes afkoelen, en doe de twee licht geklopte eieren erbij. Als het goed is, is de oven nu zo’n beetje voorverwarmt. Vet dan plus minus drie ovenschalen in. Leg het filodeeg met de korte kant naar de ovendeur toe, schuin. Het moet loempia's vouweneen soort ruitvorm worden, net als op de twee afbeeldingen.

Vietnamese loempia’s maken

Doe steeds een beetje boter op het deeg en leg het kipmengsel erop. Vouw nu de zijkanten naar binnen en bestrijk het deeg in de lengte met boter en rol het op tot een rolletje van circa 8 centimeter lang. Bovenkant met boter bestrijken, en herhalen herhalen herhalen! Jaja, zelf loempia’s maken valt nog niet mee! Alles af? 15 minuten in de oven en ze zijn klaar om opgegeten te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *